Jacques en steden

Veel kunst en cultuur in CentroCentro in Madrid, hier een afbeelding van een tentoonstelling over de recente geschiedenis van homoseksualiteit in Spanje

Ik heb iets met steden, ook al ben ik op het platteland geboren. Steden zijn spannend en avontuurlijk, er is een ruim aanbod aan theater, film en andere culturele uitingen. En het barst er van uiteenlopende, vaak bevlogen mensen die druk zoeken naar wat het leven te bieden kan hebben. Je hebt er musea, je hebt er parken, je hebt er markten, je hebt er eethuizen, er is veel muziek, altijd gebeurt er wat.

Amsterdam is mijn stad, maar op dit moment ook Madrid, waar ik graag schrijf in cafés en op terrassen, en Antwerpen. En ooit dook ik Parijs in, zodra ik maar in de buurt kwam.

Vaak muziek op straat vlak bij mijn adres in Madrid

Niet dat ik het af en toe niet prettig vind om op het platteland, midden in de polder, op de fiets ineens door een stortregenbui overvallen te worden. Dat wil ik echt ook meemaken.

Soms bezettingen, zoals in 2011 Puerta del Sol, tijdens de protesten van de 15 mei beweging, vanwege de economische crisis